Workshop plankenparcours

Eén van de bijzonder leuke vormen van balans en coördinatie, is een workshop plankenparcours. Hierbij maken we gebruik van veel verschillende materialen vanuit de balans en coördinatie. We bouwen een parcours met planken en kleine hoogteverschillen en diverse ondergronden.

Gedurende de workshop voegen we steeds meer materialen toe, zoals luchtgevulde elementen, steps en krukjes. Hierdoor ontstaat er een parcours dat uitdagend is voor je hond en voor jou. Het parcours is geen enkele keer hetzelfde waardoor het plankenparcours elke keer een nieuwe ervaring is.

Je hond krijgt de keuze of hij het parcours dat we hebben gebouwd helemaal wil lopen of één of meerdere  onderdelen wil overslaan. Je hond heeft hier altijd een reden voor! Dit kan fysiek en/of mentaal zijn.

 Hij/zij zal dan de keuze maken om van het parcours te stappen en misschien een stukje verder weer op te stappen om zodoende een te lastig onderdeel over te slaan. Bij een volgende ronde is de hond vaak in staat weer een stapje verder te gaan.

Er wordt altijd gewerkt vanuit respect voor deze keuzes van de hond.

Kijk bij agenda voor de mogelijkheden. Misschien is er niets gepland bij jou in de buurt? Neem dan even contact op of er een workshop geregeld kan worden.